Wouter Dijkshoorn

Sporter

Wouter Dijkshoorn – Bewegingswetenschapper & trainer/coach

 

Over training en voeding…

Wouter is vanuit zijn achtergrond als fysiotherapeut, bewegingswetenschapper, docent en sporter actief geworden in het coachvak. Naast een docentenrol op de Vrije Universiteit bij de opleiding Bewegingswetenschapper verdiept hij zich fysiologische aspecten omtrent training. Hij is geïnteresseerd in het gebruik van voeding en trainen zodat sport een uit de hand gelopen hobby kan blijven. Het plezier en sociale activiteiten zijn dan ook essentiële onderdelen als het gaat om sporten. Hij coacht roeiers, hardlopers, fietsers en triatleten op het gebied van training en voeding. Daarnaast geeft hij workshops over training, voeding en coaching aan professionals, coaches en sporters. Kijk voor meer informatie op www.trainingtweaks.nl.

Zelf is Wouter als balsporter begonnen met onder meer handbal en tennis. In zijn studententijd heeft hij geroeid en inmiddels heeft hij zich toegelegd op de triathlonsport. Hij is fanatiek lid van de Triathlonvereniging Dolfijn in Amsterdam. Daarnaast gaat hij graag andere sportieve uitdagingen aan. De combinatie tussen sport en reizen is bijvoorbeeld een mooie combinatie, zo heeft hij India en Tanzania vanaf de fiets gezien.

Kortom, Wouter probeert zelf en met zijn werk een gouden combinatie te vinden tussen plezier en sporten zodat het een duurzaam karakter houdt. En natuurlijk, naast plezier is presteren een interessante bijkomstigheid!