Hidde Bekhuis

Opgegroeid in een hardloopfamilie is duursport mij met de paplepel ingegoten. Mijn voorliefde voor het begeleiden, coachen, motiveren en uitdagen van mensen om het beste in zichzelf naar boven te halen is sinds mijn eerste trainerservaringen op mijn vijftiende uitgegroeid tot mijn passie. Wat ooit begon met het training geven aan pupillen bij Atletiek Vereniging Nijmegen (nu Nijmegen Atletiek) is door mijn nieuwsgierigheid, mijn leergierigheid en mijn eigen sportloopbaan (van een 400 meter loper ben ik via mountainbiken en wielrennen terecht gekomen bij de lange afstand triathlon) uitgegroeid naar het begeleiden en coachen van atleten, mountainbikers, wielrenners en triathleten uiteenlopend van beginners tot Europees niveau.

Met een PhD (doctoraat) in de kwantitatieve sociologie zijn objectieve gegevens en gedegen wetenschappelijke onderbouwing voor mij belangrijk. Echter het stranden van mijn eigen topsport carrière als 400 meter loper door anorexia hebben mij doen beseffen dat het mentale vlak en een persoonlijke benadering minstens zo belangrijk zijn om goed en met plezier te presteren. Deze aspecten; objectieve gegevens in de vorm van hartslag en wattage, wetenschappelijk onderbouwde trainingsmethoden, een persoonlijke benadering en aandacht voor het mentale zonder zweverig te worden, zijn dan ook kenmerkend voor mijn manier van begeleiden en coachen.

Na jarenlang op de universiteit gewerkt te hebben als onderzoeker en docent, waarbij ik het coachen en begeleiden van sporters ernaast deed heb ik in 2014 HiBe Sport, Research & Development opgericht waarin ik mijn passies voor begeleiden en coaching van sporters kan combineren met het doen van toegepast (sport) onderzoek (voor onder andere SMA Midden Nederland, de Olympische BMX selectie en de Atletiek Unie).  

Zie ook http://www.hibesports.nl/ 

Terug

Hidde 2